en el norte - Reisverslag uit Cartagena, Colombia van Stefan Engelhard - WaarBenJij.nu en el norte - Reisverslag uit Cartagena, Colombia van Stefan Engelhard - WaarBenJij.nu

en el norte

Blijf op de hoogte en volg Stefan

16 Juli 2013 | Colombia, Cartagena

hallo iedereen,

Dit wordt alweer het laatste verslag vanuit Ibagué, de stad die ondanks de viezigheid en chaos een plekje in m'n hart heeft gekregen. Ook wordt dit het laatste verslag getypt op m'n oude vertrouwde laptop, omdat ik een nieuw baasje voor hem gevonden heb die heel goed voor hem gaat zorgen.

maargoed, to the point. vorige week zondag midden in de nacht stapte ik, na een hoop gedoe met AIESEC tolima, dan toch in de bus naar Bogota, klaar voor een week rondreizen. In bogota kon ik nog net even slapen in het veel te luxe hotel van mijn eerder vertrokken reisgenoten en vervolgens genieten van een gratis ontbijtje...

Toen de deuren van het vliegtuig open gingen in Cartagena leek het alsof de rookmachine aangezet werdt, zo warm en vochtig was het weer daar.
Na het vinden van een hostel zijn we de binnenstad gaan verkennen om uiteindelijk op het strand te eindigen. vervolgens trakteerde een van de leden van "team asia" op een ritje op de jetski, want z'n pa keek toch nooit op de afschriften van z'n creditcard.... -_-
's avonds zijn we op een huurtandem en 3 fietsen weer de stad in gegaan en wat blijkt, fietsen is niet voor iedereen een vanzelfsprekende vaardigheid...

de volgende dag hebben we in de ochtend een oud koloniaal fort bezocht, dat in z'n tijd menig aanval van piraten heeft weerstaan. 's middags besloten we het "echte" cartagena te gaan bekijken op de plaatselijke markt. Na een gefaalde poging van de taxi chauffeur om ons het dubbele te laten betalen, kwamen we aan bij de half weggeregende marktkraampjes met fruit, vis, vlees, niet eetbare dingen en alles ertussenin. van al mijn zintuigen heeft m'n neus denk ik het meest meegemaakt daar, zowel in positieve als negatieve zin.

Toen was het alweer dinsdag en tijd om in de bus te stappen naar Santa Marta, een andere stad aan de caribische kust. Toen het hostel daar een zwembad bleek te hebben besloten we om de binnenstad te laten voor wat het is, om te genieten van het water en het italiaanse eten.

Dit was een goede voorbereiding voor expeditie Tayrona, het natuurreservaat met een van de mooiste stranden van de wereld. na een dag wandelen door de jungle en zwemmen, zonnen en snorkelen op verschillende ansichtkaart waardige stranden, keerde we terug naar onze hangmat om aldaar de nacht te doorbrengen.

donderdag begonnen we vroeg aan te terugtocht uit het park, want rond de middag vertrok het vliegtuig naar Medellín alweer. Toen we daar aankwamen dacht ik even dat ik terug in europa was. De straten waren nagenoeg schoon, het verkeer hield zich daadwerkelijk aan dingen als stoplichten of rijstroken en overal waren goede "westerse" restaurants te vinden.

De volgende dag gingen we naar Guatapé, waar we 750 traptreden later bovenop "la piedra" uitkwamen (een reuzachtige steen waarvan onduidelijk is of het een meteoriet is of een vulkaan hem heeft uitgespuugd). deze steen boodt een geweldig uitzicht over de prachtige omgeving met het sprookjesachtige meer van Guatapé. (ondanks dat dit meer gevormd is door de bouw van een stuwdam en daarmee een heel dorp heeft laten zinken) Na een ritje over het meer in een "lancha" waarbij we o.a. langs het vakantie huis van pablo escobar kwamen, keerden we terug naar Medellín.
's avonds wilde we vol enthousiasme het befaamde nachtleven van Colombias coolste stad verkennen, maar toen ik en mijn zuid koreaanse wing-man rond een uurtje of 2 boven ons biertje in slaap vielen besloten we toch maar te gaan slapen.

de laatste dag was lekker lui dag en na een middagje binnenstad (met de metro!) stapte ik vol voldoening weer in de nachtbus terug naar Ibagué, terug naar het "normale leven".

Deze week was een heel goed voorproefje van hoe ver je kan komen met een paar woorden spaans en een lonely planet. Nu nog een paar dagen werken hier en dan pak ik definitief m'n spullen om met een kleine omweg naar europa terug te reizen.....

• 17 Juli 2013 - 17:22

Sander:

Niks voor jou zeg, dat je in de kroeg in slaap valt..

• 24 Juli 2013 - 10:45

Roel :

Mooi tochtje maak jij daar Stefan, veel plezier nog even ;-) !