la vida Colombiana - Reisverslag uit Ibagué, Colombia van Stefan Engelhard - WaarBenJij.nu la vida Colombiana - Reisverslag uit Ibagué, Colombia van Stefan Engelhard - WaarBenJij.nu

la vida Colombiana

Blijf op de hoogte en volg Stefan

17 Juni 2013 | Colombia, Ibagué

hallo allemaal, het is tijd voor alweer het 3e verslag van mijn reis naar zuid Amerika. Deze keer iets korter, want er komt nu langzaam wat regelmaat in mijn leven hier en ik heb dus geen honderd nieuwe dingen gedaan deze week.

Recreëren met bejaarden en engels geven aan stuiterende kinderen is nog steeds heel leuk. deze week was ik de laatste 3 dagen alleen met een nieuwe "trainee", dus moest ik meer het heft in eigen handen nemen. Dat wil zeggen, voorbereiden wat je wil doen en de engels les "geven" ipv alleen een beetje assisteren. Dit was een leuke uitdaging en als over een paar weken de oude lichting trainees definitief weg is weet ik wat me te doen staat.

Dit weekend waren we met een aantal mensen van plan om wat te gaan reizen, maar aangezien er 2 hele leuke feesten op het programma stonden, zijn we hier gebleven. En wát voor feestjes.... Uitgaan hier is heel anders dan in nederland. De standaard hier is een soort mix tussen normale stapavonden en salsafeestjes. Iedereen danst.... de héle tijd.... met elkaar. Oftewel, heeel leuk maar wel vermoeiend. vanaf volgende week beginnen hier de "carnavales". Dit is waar de mensen hier het hele jaar naar uitkijken, dus ben erg benieuwd. Ben nooit zo'n fan geweest van carnaval maar heb zo'n vermoeden dat dat hier wel eens anders kan gaan zijn.

Dat was de week al weer in het kort, dus hier nog even wat typische dingen over het leven hier. (moet toch de titel en de inhoud van dit verhaal een beetje op elkaar afstemmen)

Ten eerste de mensen, die zijn geweldig! Behalve de bedronken/gedrogeerde mannen die af en toe op straat rondwandelen en waar iedereen hier heel veel schrik van heeft, is iedereen die ik heb leren kennen hier echt super. De mensen hier zijn heel relaxed (dus komen altijd te laat) altijd behulpzaam en super vriendelijk. Iedereen die je ontmoet geeft je een kus op de wang, wat denk ik een goed symbool is voor hoe de mensen hier met elkaar omgaan.

Dan het eten, hmmmm.... Het is hier gebruikelijk om 's ochtends en 's middags warm te eten en 's avonds wat simpels. Dus ongeveer iedere ochtend zet mijn gastgezin een exotisch gerecht voor m'n neus en ik moet zeggen, dat bevalt me erg goed. Tussen de middag het zelfde verhaal, tenzij ik ergens soep+ warm gerecht + limonade (met refill) ga eten voor minder dan 3 euro.
Owja, vergat ik bijna de fruitshakes. Ieder zelfrespecterend huishouden hier maakt aan de lopende band zelf vruchtensap van Mango, maracuja, granadina, lulo, bosbessen, ananas, of andere dingen. Heb nu al weer zin in een ontbijtje...

Zo kan ik nog wel even doorgaan over alles hier, maar wil jullie natuurlijk niet vervelen. Tot de volgende keer!

• 17 Juni 2013 - 19:27

Conny:

Hoi Stefan

Het is al een tijdje geleden dat we je hebben gezien, maar zo te zien verveel je je niet.
    De milk-shake moest ik zelf op drinken die waren we vergeten te maken.
    Als je weer terug komt krijg je hem alsnog.
    Als je nog milk-shakes lust na al die verhalen van alle fruitsmoothies.

Geniet van de tijd daar met de oudjes en de jonge stuiterballen.

Hebben ze al van je dropjes gegeten en al op tour gegaan met je klompen?

Groetjes uit zeeland Conny

• 22 Juni 2013 - 13:54

Anne-Marie:

Hee Steef,

Heb net ook jouw 3e verhaal gelezen en de foto's bekeken.
    Super!
    Lijkt me dat je je het heel goed naar je zin hebt daar, geniet er maar van, en
    ik kijk uit naar het volgende verslag!!!!

Gr.
    Annema