La aventura comienza
Door: ik
Blijf op de hoogte en volg Stefan
04 Juni 2013 | Colombia, Ibagué
De heenreis dan maar, die ging heel erg soepel. Zonder problemen of stress brachten 4 treinen en 2 vliegtuigen me naar frankfurt, santa domingo, panama en ten slotte Bogota. Aldaar werd ik opgehaald door mijn host/nieuwe grote zus (sorry malou ;) ) Paula. Hop! in de taxi naar het appartement van de ex vriend van de moeder van m'n nieuwe grote zus....dus. M'n rugzak lag nog niet op de grond of we waren de deur al weer uit om de stad te verkenen. Downtown Bogota is niet zo heel spectaculair, als je gebouwen wil bekijken, maar alle geuren, kleuren, geluiden en mensen waren nieuw dus ik had alsnog genoeg te zien. Ook had ik genoeg te doen, want ondertussen was de onofficiële cursus spaans allang begonnen.
Na de zelfgemaakte pasta á la Colombia met zumo de lulo, toch maar even proberen om een leuke kroeg te vinden met uiteraard.....salsa.
Jammer dan. Op loopafstand was niet echt een leuke bar te vinden en mijn persoonlijke reisgids was ook verder niet in bekend in Bogota, dus zijn we terug gegaan. Stiekem was ik heel blij dat ik kon gaan slapen om 10 uur (+7 op de biologische klok).
de volgende dag werd ik wakker door een telefoon en mocht ik ineens de deur open doen voor iemand. Deze iemand begon vervolgens een ontbijtje te maken en was blijkbaar van plan om ook het appartement te gaan schoonmaken. Dit is blijkbaar normaal voor de middenklasse hier maar voor mij voelde het als een hotel.
Na het beklimmen van de panorama berg van Bogota, moncerrate, en naar al het goud in Museo de Oro gegaapt te hebben, zijn we in de bus gestapt naar Ibagué, waar ik de komende 7 weken zal verblijven.
Dag 1 in Ibagué begon met een heel normaal ontbijt van melk met frosties, maar alles wat ik daarna heb gegeten heeft een naam die ik niet zo goed kan uitspreken. De bergen rondom deze stad zijn erg mooi, net als in oostenrijk, alleen groeit er bijna geen enkele plant, bloem of boom die ik ooit eerder gezien heb. Angela, de moeder van Paula, ging mee en kwam om de haverklap met iets "typisch colombiaans" wat ik moest proeven. Toen het me eindelijk gelukt was om ook iets te betalen (een deel van het avondeten) stapte we weer in de bus terug naar huis.
Vandaag was mijn eerste "werkdag". Maar.... het was een nationale feestdag vandaag dus ik hoefde niks te doen. Dus heb ik lekker gerelaxed en de vader van Paula ontmoet. Net als de moeder sprak hij geen engels dus kon ik weer heel creatief oefenen con hablar español.
Ook had ik dus eindelijk tijd voor dit (inmiddels veel te lange) reisverslag. Mijn excuses als het moeilijk te lezen is om dat het in een keer doorratelt. Voor mijn gevoel is het ook zo gegaan de afgelopen dagen, dus dat klopt dan wel weer heel goed.
Morgen ga ik (eindelijk) beginnen met wat ik hier kom doen. Ik weet nog steeds niet precies wat dat is, maar om 9 uur (4 uur smiddags daar in dat platte land) sta ik op plaza de artesans en dan zie ik wel.....
04 Juni 2013 - 09:06
Ruben:
Mooi verhaal Stefan!
Ben benieuwd hoe het gaat op die school!
04 Juni 2013 - 11:38
Annemiek:
Wat leuk om te lezen Stefan! Heel veel plezier de aankomende Spaanstalige weken. Wat ik me echt af vraag is hoe je je nieuwe grote zus kent? Via via vanuit Nederland?
Geniet ervan! Liefs, Annemiek -
05 Juni 2013 - 20:02
Papa:
De natres mist je want de Elbe is overstroomt.Ben erg benieuwd naar je volgende verslag in Nederland is op dit moment het weer beter dan bij jou. Als je veertien augustus terugkomt hou er dan rekening mee dat je bagage gecontroleerd word groeten je vader Lucienne mickel Martina en lisa -
05 Juni 2013 - 21:40
Hans:
Waarom is jouw slaapplaats achter hekken? -
06 Juni 2013 - 13:28
Papa:
Graag op terugweg bagage in laten sealen groeten -
06 Juni 2013 - 15:17
Malou:
Ha Big Brother! goed dat je een surrogaat grote zus gevonden hebt, anders had je me never nooit zo lang kunnen missen natuurlijk. Fijn dat het leuk is tot nu toe! XX
Be safe -
11 Juni 2013 - 17:16
Gijs:
Ziet er goed uit Stefan, veel plezier!